Yeni Yılda Doğal Gaz ve Elektriğe Zam Yok

21.12.2022 - 16:25

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı açıkladı. Yeni yılda doğal gaz ve elektriğe zam yok.

2023 yılının asgari ücret miktarının ne kadar olacağı merakla beklenirken, özellikle asgari ücret belli olduktan sonra başta enerji olmak üzere birçok hizmete zam gelip gelmeyeceği de belli olmaya başladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez “yılbaşında doğal gaz ve elektriğe zam yapılmayacak” dedi. Bakan Dönmez, "Doğal gaz fiyatlarının belirlenmesine ilişkin biraz önce bu soruya da bir yerde cevap vermiş olduk. Arkadaşlar şu anda çalışıyorlar, ilk değerlendirmelere göre yılbaşında herhangi bir zam söz konusu değil. Kısa süre içerisinde takvimi açıklayacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez yeni enerji keşifleri hakkında da konuştu. Şu an yoğunlaşılan yerler daha önce petrol ve gaz bulduğumuz yerler. Bunun sebebi potansiyel olarak güçlü alanlar ancak İç Anadolu, Ege ve Doğu Anadolu’da araştırmalara yoğunluk vereceğiz dedi. Araştırmaların ardından gelen verilere göre ilerleneceğini vurgulayan Bakan, Adana’da petrol ve gaz bulunacağı kimsenin aklına gelmezdi, oradaki keşifle birlikte yeni bir sayfa açılmış oldu dedi. Ayrıca kara ve deniz alanlarımızın her birini potansiyel araştırma alanı olarak görüyor ve değerlendiriyoruz ve buna göre ilerliyoruz diyerek sözlerini noktaladı.

  •  Çamlıca Mah. Yenimahalle ANKARA TURKEY
  •  bilgi@enerjiweb.com
  •  (312) 397-7236

Yorumlar

Henüz yorum eklenmemiş.

Yorum Ekle

Menu