Yeni Analizler, Kömürden Nükleere Geçişin Ekonomik Faydalarını Gösteriyor

16.11.2021 - 17:17

Bu makale, bir kömür santrali kapandıktan sonra küçük modüler reaktörlerin (SMR) topluluklara yeniden enerji vermede oynayabileceği rolü araştırıyor. Kağıt, analizini bir kömür santrali değişimi için karşılaştırma olarak NuScale 12-modül tasarımından elde edilen mevcut verilere dayandırıyor.

Kömür santralleri, karbon emisyonlarını azaltma taahhütleri nedeniyle emekli olurken, ülke çapındaki topluluklar, uygun fiyatlı, güvenilir enerjinin yanı sıra iyi ödeme yapan, yüksek vasıflı işlerin yıkıcı kaybıyla karşı karşıya. Enerji sektörü, odağını kömür filosu için sıfır karbonlu ikameleri belirlemeye çeviriyor ve yeni nesil nükleer reaktörler ideal ikame olacak.

Nükleer, vasıflı işçileri kömür enerjisi endüstrisinden yeni nükleer santrallere yönlendirmek için benzersiz bir konuma sahiptir. Analizde, bir SMR, tipik bir kömür santralinden çok daha fazlası olan, yerinde en az 237 iş sağlayabilir. Bu işler, santralin 40 yılı aşkın ömrü boyunca, ülke çapında kömürden %23 ve yenilenebilir enerjilerden yaklaşık %60 daha yüksek bir medyan ücret ölçeğiyle var olacaktır.

SMR’ler, yerel topluluklara 70’ten fazla ek iş getirme fırsatı sunar. Bu mühendislik ve profesyonel işler yeni eklemeler olacak ve yerel toplumun ekonomisine bir destek sağlayacaktır. Tahminler ayrıca, bir SMR’nin inşası sırasında tahmini üç yıllık bir süre için yaklaşık 1.600 ek iş yaratılacağını gösteriyor.

SMR’ler, değiştirilmekte olan kömür santraline benzer bir profil sağlayan bir "devre dışı değiştirme"ye yakındır. Bir nükleer santral, mevcut varlıklardan yararlanabilir ve şebekeyi yeniden tasarlamak için maliyetleri en aza indirebilirken, aynı zamanda yüksek kapasiteli bir faktöre sahip temel yük, sevk edilebilir güç sağlayarak elektrik şebekesinde benzer bir role hizmet eder.

Bu geçişin başarısını sağlamak, türünün ilk örneği zorlukların ötesine geçmek için federal ve eyalet politikaları, insanları yeniden istihdam eden çözümleri hedefleyen temiz enerji teşvikleri ve SMR’leri bir seçenek olarak değerlendirmek için destek ve finansman alan yerel topluluklar gerektirecektir.

DC ve eyalet politika yapıcıları, karbonsuz ve düşük karbonlu teknolojileri desteklemek için yasama teklifleriyle iklimi bir öncelik olarak belirledi ve kömürün ABD elektrik şebekesine katkısının geleceğine meydan okudu. Belge, enerji geçişinden etkilenen toplulukların yeniden inşa edilmesine yardımcı olmada nükleerin rolünün altını çiziyor.

Önümüzdeki on yılda daha fazla fosil yakıt devre dışı kalırken, SMR’ler gibi yeni nükleer teknolojilerin konuşlandırılması ve geçişe öncülük etmesi için finansman ve özel yatırım yoluyla sürekli destek şarttır. Önerilen iki partili altyapı faturası ve FY2022 bütçe teklifi, bu yeni teknolojiler için finansmanı desteklemektedir.

Devletler, kömürden nükleere geçişle ilgilendiklerini bildirdiler ve TerraPower gibi şirketler, Pacificorp ile ortaklaşa, Wyoming’deki emekli bir kömür santralinde gelişmiş bir reaktör inşa etme planlarını zaten duyurdular.

NEI’nin başkanı ve CEO’su Maria Korsnick’in söylemek zorunda olduğu şey: “Elektrik sektörünü karbondan arındırmaya çalışırken bir geçiş çağındayız. Eyalet hükümetleri ve kamu hizmeti şirketleri, önümüzdeki on yıllarda karbon azaltma hedeflerini taahhüt ediyor ve iddialı hedeflerine ulaşmak için karbonsuz enerji teknolojilerine öncelik veriyor. Yeni nesil nükleer reaktörler, geçişte kritik bir rol oynamak için benzersiz bir şekilde konumlandırılmıştır.

"Kömür santrallerinin emekli olmasıyla, nükleere geçiş, kömür topluluklarında iyi ücretli, yüksek vasıflı işler sunarken, iklim hedeflerimize ulaşmak için on yıllardır geliştirilen altyapı ve kömür işçilerinin uzmanlığını kullanmaya devam edebileceğimiz anlamına geliyor. Kömürden nükleere geçiş, Biden yönetiminin temiz enerji geleceğimizi inşa edebilecek işçileri güçlendirme vaadini yerine getirecektir."

 Nükleer, yalnızca getirdiği karbonsuz üretim için değil, aynı zamanda uzun vadeli, iyi ücretli işler aracılığıyla ekonomimize sağladığı faydalar için de iki partili destek toplamaya devam ediyor. NEI, politika yapıcıları kömürden nükleere geçişi teşvik etmeye ve yeni nesil nükleer reaktörleri inşa etme ve devreye alma çabalarını hızlandırmaya teşvik ediyor.

 

(https://www.nei.org)

Yorumlar

Henüz yorum eklenmemiş.

Yorum Ekle

Menu