Türkiye, kışa, doğal gaz depoları hazır ve dolu girecek

28.07.2022 - 16:44

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabı üzerinden attığı tweet ile yer altı doğal gaz depolama tesislerinde hazırlıkların başladığını ve mevcut depolama oranlarının kış öncesi yüzde 100’e ulaşacağını söyledi.

Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesislerimizde kış hazırlıkları başladı. ❄️

Depolarımız kış öncesi full kapasiteye ulaşacak.

Tuz Gölü’nde mevcut depolama oranı: %💯

Silivri’de mevcut depolama oranı: %82. ⬆️Eylül’de %💯 pic.twitter.com/3qgii6JK3g

— Fatih Dönmez (@fatih_donmez) July 28, 2022

Silivri’de bulunan deponun kapasitesinin artırılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Dönmez, "Tuz Gölü depolama tesisimizde 1,2 milyar metreküplük kapasite tamamen dolu. Silivri’deki depolama tesisimizin de yüzde 82’si dolu. Eylül sonuna kadar tamamı dolmuş olacak. Toplamda yaklaşık 6 milyar metreküplük gaz depolamış olacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Avrupa ülkelerinin depoları kritik seviyerlerde

Öte yandan Avrupa’nın içinde bulunduğu kriz ile süregelen gaz yoksunluğu depolarının doluluk oranlarına yansımış durumda.

Son olarak 26 Temmuz’da enerji arz güvenliğini artırmak amacıyla bu kış doğal gaz talebini gönüllü olarak yüzde 15 azaltmak konusunda siyasi bir anlaşmaya varıldı.

Üye ülkelerin 1 Ağustos 2022 ile 31 Mart 2023 tarihleri arasında doğal gaz taleplerini kendi seçecekleri önlemlerle düşürmesi bekleniyor.

  •  Çamlıca Mah. Yenimahalle ANKARA TURKEY
  •  bilgi@enerjiweb.com
  •  (312) 397-7236

 

 

Yorumlar

Henüz yorum eklenmemiş.

Yorum Ekle

Menu