Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

12.07.2013 - 15:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaz aylarındaki elektrik tüketimine ilişkin bilgi vererek, "Şu anda 4 bin megavatlar civarında fazlamız var ve 40 bin megavatı halihazırda emre amade olarak tutuyoruz. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil" dedi. 

Egegaz firması tarafından Ankara Gençlik Parkı’ndaki çadırda verilen iftara katılan Yıldız, ikinci iftarı da vatandaşlarla beraber yaptıklarını söyledi. İftarları 5 yıldızlı oteller yerine çadırlarda gerçekleştirdiklerini belirten Yıldız, "Enerji alanındaki özel sektör temsilcileri ile yaptığımız iftarlar genelde çadırlarda olacak" diye konuştu. Yıldız, böyle bir kültürün yerleşmiş olmasının iyi bir şey olduğunu kaydetti. 

Yıldız, yaz günleri nedeniyle elektrik tüketiminde artış olup olmadığı sorusu üzerine, dün itibarıyla puant saatinin bu yaz dönemi içerisinde en yüksek olduğu 760 milyon kilovat saate ulaşıldığını bildirdi. Gelecek haftalarda bu rakamın daha da yükselmesini beklediklerini kaydeden Yıldız, "Şu anda 4 bin megavatlar civarında fazlamız var ve 40 bin megavatı halihazırda emre amade olarak tutuyoruz. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Enerji fazlamızın olduğunu söylemem lazım ama enerji fazlamızın olması israf edeceğimiz anlamına gelmez" ifadesini kullandı. 

Herkesin sıcak yaz günlerde enerji verimliliği içerisinde elektriği kullanması gerektiğini söyleyen Yıldız, herhangi bir sıkıntı öngörmediklerini kaydetti. 

-"Uygulama adaleti tesis etmek için"- 

Bakan Yıldız, ön ödemeli (kartlı sayaç) ile doğalgaz almak isteyen abonelerin o ay alacağı gaz miktarına ilişkin yapılan düzenleme ile ilgili soru üzerine de "Düzenleme bir seferde alınacak, stoklanabilecek miktarı söylüyor. Doğalgazı isterse 5-10 katı kullanır. Doğalgaz kullanımı ve miktarı ile ilgili bir sıkıntı yok. Mekanik sayaçlarla ön ödemeli sayaçlar arasındaki adaleti tesis etmek adına alınmış bir karardır" cevabını verdi.  

İftara, Bakan Yıldız’ın yanı sıra Egegaz firması yetkilileri ve Kırkpınar pehlivanları ile vatandaşlar katıldı. İftar öncesi yemek dağıtan Yıldız, vatandaşlarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum eklenmemiş.

Yorum Ekle

Menu