Biden’dan petrol şirketlerine üretimi arttırma çağrısı

15.06.2022 - 19:55

ABD Başkanı Joe Biden, ülkede galon başı ortalaması 5 doların üzerine çıkarak yeni bir rekora imza atan benzin fiyatlarına çözüm olarak petrol şirketlerine bir mektup yazarak, üretimi artırma çağrısı yaptı.

Biden, ülkedeki benzin fiyatlarına yönelik, ülkenin en büyük petrol tedarikçilerinden ExxonMobil, Chevron, BP ve Shell’in de aralarında bulunduğu şirketlere bir mektup kaleme aldı.

Başkan, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlangıcından bu yana ülkedeki benzin fiyatlarının galon başına ortalama 1,70 dolar arttığını söyledi.

Amerikan halkının yaşadığı finansal sıkıntıların sorumlusunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olduğuna vurgu yapan Biden, petrol rafinerilerinin kar marjlarının da bu süreçte rekor seviyede artmasının halkın üzerindeki ekonomik baskıyı artırdığına dikkat çekerek, "Şirketlerinizin hala petrol, mazot ve diğer rafineri ürünlerinin üretimini ve tedarikini artırmak için acil adım atma şansı var." sözlerini kullandı.

Mektubunda Biden, yakın zamanda rafineri kapasitelerinin artırılması için tüm federal yetkilerini kullanacağını sözlerine ekledi.

  •  Çamlıca Mah. Yenimahalle ANKARA TURKEY
  •  bilgi@enerjiweb.com
  •  (312) 397-7236

Yorumlar

Henüz yorum eklenmemiş.

Yorum Ekle

Menu