2023 Yılı İçin Müjdeyi Bakan Verdi

8.12.2022 - 17:30

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 2023 yılında yerli gazımızı milletimizle buluşturacağız dedi.

Cumhurbaşkanımızın vizyon ve liderliğinde mühendislerimizin karar ve çalışma aşamasında artık başrolde olduğu bir çalışma düzeni içerisindeyiz. Nice sınamalardan geçtik ve hiçbirine aldırmadık. Çünkü biliyorduk ki bu yol Türkiye’nin enerjide, ekonomide tam bağımsız Türkiye’nin yoluydu ve artık 2023 yılında yerli gazımızı milletimizle buluşturmanın heyecanı içerisindeyiz diyen Bakan Dönmez Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisinin 4,6 milyar metreküplük genişletme fazının tamamlandığını belirterek, "Önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla açılışını gerçekleştireceğiz." dedi.

Faz 1’de 10 kuyudan 9’unun sondajını tamamladık. Sakarya gaz sahasının arı gibi çalışan ekibi keşiften ilk üretime kadar dünyanın en hızlı yapılan deniz saha geliştirme projesi olacağını ifade etti. Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisimizin genişletme fazı devam ediyor. 2 kara, 2 deniz toplam 4 LNG tesisini devreye aldık. Saros FSRU tesisimizin inşası devam etmekte diyen Dönmez onu da yakın zamanda hizmete alınacağını belirti. Bor Karbür tesisimiz tamamlandı yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğiz. Ferrobor tesisimizin temelini attık. Lityum üretecek iki fabrikamızın temelini yakında atacağız diyerek müjdeleri verdi.

Karada petrol arama ve üretimine hız verildiğini, Gabar’ da Şehit Esma Çevik Sahasında günlük yaklaşık 5 bin varillik üretime başlandığını ve Adana’da Çukurova Sahasında 8 milyon varil değerinde keşif yapıldığını vurgulayan Dönmez, Türkiye Petrollerinin günlük yurt içi üretiminin gelecek 1-2 yıl içinde 100 bin varil seviyelerine getirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.

Bakan Dönmez, kara ve denizlerde petrol arama ve sondajcılığından madencilik faaliyetlerine, doğal gaz depolama tesislerinden yenilenebilir enerji üretimi ve teknolojilerinin geliştirilmesine kadar en büyük gayenin enerjide kendi öz yeterliliğini sağlayan bir Türkiye olduğunu belirterek "Enerjide; Bağımsız enerji, güçlü Türkiye." ifadesini kullandı.

  •  Çamlıca Mah. Yenimahalle ANKARA TURKEY
  •  bilgi@enerjiweb.com
  •  (312) 397-7236

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Henüz yorum eklenmemiş.

Yorum Ekle

Menu