Yağmurlar elektriği 2 kuruş etkileyecek

7.04.2015 - 09:55

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu yıl yağışların geçen yıla oranla daha fazla olduğunu belirterek, “Sudan elde ettiğimiz elektriğin oranı 2014’te yüzde 17’ye kadar düştü, bunu tekrar yüzde 24 seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Geçen yıl az yağış gelmesinden dolayı doğalgazın, elektrik üretimindeki payının yüzde 43’ten yüzde 47’ye kadar yükseldiğini ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

“Mart ayı itibarıyla geçen yıla oranla yağışlar yüzde 30 daha fazla. Yağmurun yağdığı kadarını biz üretime çeviriyoruz. EÜAŞ’ın maliyetini 2 kuruş daha etkileyebilecek bir sudan bahsediyoruz. 2014 yılında daha az su gelmesinden kaynaklanan 3.6 milyar dolarlık bir maliyet artışımız oldu.”

Motorin % 20 artsın denir mi?

BAKAN Taner Yıldız dünyada ham petrol fiyatlarının düşüşüyle motorin ve benzin fiyatlarının düşüşünün aynı oranda gerçekleşmediğini ifade ederek, ”13 Ocak’tan bu yana ham petrole yüzde 20’ler civarında zam geldi. Şu anda benzine toplam yüzde 6, motorine de yüzde 2 civarında zam geldi. Şimdi diyebilir miyiz ham petrol fiyatları yüzde 20 arttı, o zaman motorin de o oranda artıralım” dedi

Kaynak: Haber 7

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu