Elektrik Üretim ve Dağıtımı Masaya Yatırıldı

13.07.2012 - 16:21

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sektör temsilcileriyle elektrik üretim ve dağıtım hizmetlerini masaya yatırdı. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) lokalindeki toplantıya Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ), Özelleştirme İdaresi Başkanlığı temsilcileri ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) üyeleri katıldı. 

Toplantı sonrasında açıklama yapan Bakan Yıldız, 3 ayda bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirterek, bu toplantıda Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin ticaret ve dağıtım hizmetlerinin ayrıştırılmasıyla ilgili bir rapor sunduğunu ifade etti. Dağıtım hizmetleriyle ilgili bölge toplantılarının sürdüğünü belirten Yıldız, bölge toplantıları ile sorunların yerinde dinleneceğini bildirdi. Bakan Yıldız, elektrik dağıtım özelleştirmeleriyle ilgili Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın çalışmalarını tamamlayacağını ve bu sene içerisinde ihaleye çıkacaklarını kaydetti. 

Ramazan ayı yaklaşınca özel sektör firmalarının iftar programları ile ilgili talepler geldiğini aktaran Bakan Yıldız, bu iftarların otellerde yapılması yerine çadırlarda yapılması konusunda firmalara öneri götürdüklerini, firmaların da bu öneriyi olumlu karşıladığını dile getirdi. 

Akkuyu Nükleer Santrali’nin maliyetinin 5 milyar dolar artabileceğine ilişkin soruya Bakan Yıldız, kendilerine ulaşan herhangi bir resmi kayıt bulunmadığını söyledi.

KAYNAK:Cihan Haber Ajansı

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu