Enerjisa’da İş Yükünün Yüzde 80’ini Robotlar Yapıyor!

29.05.2020 - 14:22

Enerjisa Enerji, Sabancı Holding ve E.On ortaklığında faaliyetlerini yürüten Türkiye’nin lider şirketi konumunda. Enerjisa Enerji, operasyonlarına dahil ettiği robot teknolojisi sayesinde birçok çalışmasında verimliliği artırarak daha hızlı ve nitelikli çözümler sunuyor. Şirket, elektrik enerjisi sektöründe bu teknolojinin kullanımına da öncülük ediyor. Enerjisa Enerji’de, yardım masası kanalıyla oluşan rutin iş yükünün ortalama yüzde 80’i robotlar tarafından yapılıyor. Müşteriye dokunan süreçlerin içerisinde yer alan kesinti, hasar bilgi analizi ve kontrolleri ilk defa robotlarla yapılırken, fatura kontrolleri, tahakkuk gibi noktalarda da robot desteğini kullanarak ayda 60 günün üzerinde toplam iş gücü kazanımı sağlandı.

Enerjisa Enerji Bilgi Teknolojileri ve Dijital İş Yönetimi Başkanı Mehmet Fırat şu açıklamalarda bulundu:

“Robot teknolojisiyle çalışanların iş yüklerini daha nitelikli ve katma değerli alanlara yöneltiyoruz. Ayrıca bazı yasal raporların kontrollerini de robot tarafından yaptırarak itibar ve risk yönetimi altında da kazanımlar elde etmeyi başardık. Müşteriye dokunan süreçlerimizde robotlar devreye girmeye başladıkça yapılan işin kalitesi ve dolayısıyla müşteri memnuniyeti artmaya başladı.

IT iç süreçlerimizde yardım masamızda biriken rutin iş yükünün belirli süreçlerde ortalama yüzde 80’ini robotlar tarafından tamamlanır hale getirdik. Böylece hem servis hızımızı belirgin şekilde artırdık hem de çalışanlarımızın iş gücünü daha nitelikli ve katma değerli işlere aktarıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum eklenmemiş.

Yorum Ekle

Menu