“Yenilenebilir Hidrojeni Seç” Enerji Şirketlerini Birleştiriyor

28.05.2020 - 19:15

Enel, Iberdrola, Ørsted ve EDP dahil olmak üzere büyük Avrupa elektrik devleri, Avrupa Komisyonu’nu yaklaşmakta olan pandemi sonrası planında yenilenebilir hidrojene öncelik vermeye davet eden ortak bir çağrı yayınladılar.

Koalisyon, Komisyona yazdığı bir mektupta, “% 100 yenilenebilir elektrikle çalışan elektroliz yoluyla üretilen hidrojenin sıfır sera gazı emisyonuna sahip olması” ve temiz bir hidrojen tedarik zincirini desteklerken Avrupa’nın en önceliği olması gerektiğini söylüyorlar.

Koalisyon tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

“Rüzgar ve güneş enerjisi en ucuz elektrik kaynağı haline geldi. Ve bu kaynakların ekonominin karbondan arındırılmasında önemli bir rol oynaması bekleniyor. Ancak çelik, kimyasallar veya ağır yük taşımacılığı gibi bazı sanayi sektörleri elektriklendirmek için çok pahalı veya zor. Bu sektörlerde yenilenebilir hidrojen önemli bir rol oynayacak. Ve bu enerji üretimini karbondan arındırmak için en uygun maliyetli ve sürdürülebilir çözüm olabilir.

Yenilenebilir hidrojene yatırım; istihdam ve büyüme sağlama açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Çünkü mevcut yenilenebilir elektrik kapasitesini genişletme planları hızla artıyor. Elektrik, şebekeye bağlı yenilenebilir enerji kaynaklarıyla üretildiğinde, enerji sektörü ile diğer ekonomik sektörler arasında gerçek bir sektör birleşimi sunuyor.”

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Henüz yorum eklenmemiş.

Yorum Ekle

Menu