Bozüyük’e Rüzgar Enerjisi Santrali Kuruluyor

23.09.2011 - 14:57

Bilecik ’in Bozüyük İlçesi’ndeki, İnönü Savaşları’nın yapıldığı ve Atatürk’ün İsmet İnönü’ye çektiği telgrafta, "Siz orada yalnız düşmanı değil, ulusun makûs talihini de yendiniz" dediği yer olan Metristepe Anıtı yakınlarına Can Enerji Entegre Elektrik Üretim A.Ş.tarafından rüzgar enerjisi santrali kuruluyor.
 

Bilecik’in Bozüyük İlçesi’ndeki, İnönü Savaşları’nın yapıldığı ve Atatürk’ün İsmet İnönü’ye çektiği telgrafta, "Siz orada yalnız düşmanı değil, ulusun makûs talihini de yendiniz" dediği yer olan Metristepe Anıtı yakınlarına Can Enerji Entegre Elektrik Üretim A.Ş. tarafından rüzgar enerjisi santrali kuruluyor. 

Can Enerji Entegre Elektrik Üretim A.Ş. Dış İlişkiler Müdürü Erdim Noyan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 2008 yılında Enerji Piyasası Denetleme Kurumu’ndan gerekli olan lisansı 49 yıllığına aldıklarını ve bu yıl Bozüyük İlçesi’nde rüzgar enerjisi santralinin inşasına başladıklarını söyledi. Alman firması Nordex’le birlikte çalıştıklarını belirten Noyan, Bozüyük’teki santralin 2012 yılında enerji üretimine başlayacağını söyledi. 

Erdim Noyan, yaklaşık 60 milyon Euro’luk yatırımla kuracakları rüzgar enerji santralinde yer alacak olan türbinlere bölgenin özelliğine uygun olarak İsmet İnönü gibi Kurtuluş Savaşı kahramanlarının isimlerini vereceklerini belirtti. Noyan, "Şu ana kadar 3 adet türbinin yapımı tamamlandı. Düşüncemiz yeni yılla birlikte enerji üretimine başlamak. Şantiyemiz, 338 bin metre karelik alan üzerinde kurulu durumda" dedi. 

Bozüyük İlçesi’nde 2012 yılında enerji üretmeye başlayacak santralde her biri 2.5 megavatlık 16 türbinden 39 megavat enerji sağlanacak. Yaklaşık 100 bin evin ihtiyacını karşılayacak kapasitede enerji üretilecek olan tesislerde türbinlerin her birinin 80 metre direk boyu ve 50 metre de kanat genişliği olacak. DHA- Bilecik / Bozöyük

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Bozüyük’e Rüzgar Enerjisi Santrali Kuruluyor

Bilecik ’in Bozüyük İlçesi’ndeki, İnönü Savaşları’nın yapıldığı ve Atatürk’ün İsmet İnönü’ye çektiği telgrafta, ”Siz orada yalnız düşmanı değil, ulusun makûs talihini de yendiniz” dediği yer olan Metristepe Anıtı yakınlarına Can Enerji Entegre Elektrik Üretim A.Ş.tarafından rüzgar enerjisi santrali kuruluyor.
Menu