Elektriğe zam geliyor

Enerji sektörü ve tüketicilerin gözleri, Ankara’dan doğalgaz ve elektrikle ilgili olarak çıkacak yeni tarifelerle ilgili kararlara çevrildi. Elektriğe, yeni yılla birlikte 1 Ocak’ta yüzde 5-10 aralığında zam yapılmasına kesin gözüyle bakılırken, oranın yaklaşık olarak yüzde 9.8 olabileceği belirtiliyor.

HABERTÜRK, enerji sektörünün ve milyonlarca tüketicinin dört gözle beklediği üç kritik karara ilişkin yürütülen ve büyük ölçüde sonuçlanan çalışmaların ayrıntılarına ulaştı. İşte o kararlar:

ELEKTRİKTE YENİ TARİFE: Elektriğe, 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere zam hazırlığı son noktaya geldi. Her ne kadar yüzde 5-10 aralığında bir zam konuşulsa da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) değişik senaryolar üzerinde çalıştığı biliniyor. Oranın, yüzde 9.8 olabileceği kaydediliyor.

KARAR PERŞEMBE GÜNÜ BELLİ OLACAK: EPDK, bu konuyla ilgili kararını, 31 Aralık Perşembe günü yapacağı toplantıda alacak. Karar, aynı gün kamuoyu ile paylaşılacak. Bilindiği gibi elektrikte, tarifeler 3 ayda bir gözden geçiriliyor. Maliyet artışı söz konusu ise buna göre bir fiyat artışına gidiliyor. Maliyetler düşmüşse bu kez fiyatlar aşağıya çekiliyor.

EN SON 2014’TE ZAM YAPILMIŞTI: EPDK bundan önce son olarak 1 Ekim 2014 tarihinde elektriğe ve doğalgaza zam yapmıştı. Her iki kaleme de gelen zam yüzde 9 civarında olmuştu.

Ocay AYDİLEK / GAZETE HABERTÜRK

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu