Taner Yıldız’dan flaş ’zam’ açıklaması

28.04.2015 - 07:59

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği tarafından düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız ’’Dolar paritesinin 2.73 lira olması Enerji Bakanlığı’nın hoşlanmadığı bir durum. Maliyetlerimizi tahrik eden bir unsurdur ama buradan gelen maliyet farkını vatandaşa sirayet ettirmeden devam ettirmeyi düşünüyoruz’’ dedi.

4 BİN MW’LIK YENİ TESİS

Gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse yerel seçimlerde hiçbir sandıkta elektrik kesintisi nedeniyle oy sayılamaması gibi bir durum yaşanmadığını belirten Yıldız, şöyle konuştu:

’’Buradan özellikle bir kısım partilere çağrım olacak. Bizler Türkiye’yi geliştirmeye, büyütmeye çalıştıkça bir kısım komplikasyonların olacağının farkındayız. Yaklaşık 8 yıldan bu yana büyüme hızı yüzde yarımlar civarında olan ülkeler var. Ne bir tuğla koyması gerekiyor ne de bir taş eksiltmesi. Sistem kendi kendine işleyebiliyor ama Türkiye böyle değil. Önceki yıl 7 bin, geçen yıl 5 bin megavat yeni üretim tesisi kurulmuş. İçinde bulunduğumuz yılın ilk 4 ayında bin megavatı geçmiş, kurulu gücüyle beraber. 2015 yılını inşallah 4 bin megavatlık yeni bir tesisle, yeni bir kurulu güçle bitirmiş olacağız. Bir yıl içinde yaklaşık 15 ülkenin kurulu gücü kadar, Türkiye’ye yeni kurulu güç ekliyorsunuz.’’

Kaynak: Haber 7

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Henüz yorum eklenmemiş.

Yorum Ekle

Menu