AB’den ’Güney Akım projesi’ açıklaması

8.12.2014 - 11:32

Federica Mogherini, Türkiye’nin Güney Akım Projesi’ne bir alternatif olarak Rusya’nın Yunanistan’a doğalgaz ihracat edebilmesine yjnelik atılan adımla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede "Bürüksel’de ebetteki toplantılar yapıldı. Şu aşamada bu konuda önemli bir koordinasyon yürütülüyor. Özellikle Türkiye’nin rolü olarak bunu kısaca tartıştık. Gündeme dahil edildi. Güney koridoru ile ilgili yapılacak olan işbirliği, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi Avrupa için son derece önemli. Türkiye için de çok önemli. Görüşmelerimizin maddelerinden biri bu olacak. Yapılacak olan toplantıların gündeminde olacak" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ve İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu AB Komiseri Hristos Stilianidis ile Devlet Konukevi’nde görüştü. Görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapıldı. 

’’TRANSATLANTİK’E TÜRKİYE DE EKLENSİN’’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Gümrük Birliği’nin düzgün işlemesinden sorumlu taraflardan birisiyiz. Amerika-Avrupa Birliği arasındaki transatlantik ticari ve yatırım ortaklığı anlaşmasına Türkiye’nin de eklenmesi talebimizi bir kez daha burada vurgulamış olduk" dedi.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

AB’den ’Güney Akım projesi’ açıklaması

Federica Mogherini, Türkiye’nin Güney Akım Projesi’ne bir alternatif olarak Rusya’nın Yunanistan’a doğalgaz ihracat edebilmesine yjnelik atılan adımla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede ”Bürüksel’de ebetteki toplantılar yapıldı. Şu aşamada bu konuda önemli bir koordinasyon yürütülüyor. Özellikle Türkiye’nin rolü olarak bunu kısaca tartıştık. Gündeme dahil edildi. Güney koridoru ile ilgili yapılacak olan işbirliği, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi Avrupa için son derece önemli. Türkiye için de çok önemli. Görüşmelerimizin maddelerinden biri bu olacak. Yapılacak olan toplantıların gündeminde olacak” dedi.
Menu