Bakan Yıldız Mardin’de

29.07.2013 - 16:32

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Biz Mardin’e yaklaşık 166 milyon lira yatırım yaptık. Benim memleketim Kayseri’ye yaptığımız yatırımın 5-6 katını yapıyoruz" dedi.

Diyarbakır’daki programının ardından Mardin’e gelen Bakan Yıldız,  Mardin Valiliği’ni ziyaret ederek, Vali Ahmet Cengiz’den kent hakkında bilgi aldı.
Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Mardin’de verimli tarım arazileri bulunduğunu ve Mardin’in tarımcılığın yapıldığı bir il olduğunu söyledi.
Bölgede elektrik kayıp kaçak oranının yüzde 70-75’lere kadar çıktığını belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"Bu şu demek, her 4 birim kullanılan elektriğin 3’ü bir şekilde tahsil edilemiyor. Bu karşılanabilir bir şey değil. Biz Mardin’e yaklaşık 166 milyon lira yatırım yaptık. Benim memleketim Kayseri’ye yaptığımız yatırımın 5-6 katını yapıyoruz. Sırf burada vatandaşımız daha da mağdur olmasın diye ama bu görevler karşılıklı. Devlet, hükümetimiz bu görevleri yerine getirecek. Aynı zamanda vatandaşımız vatandaşlık görevini yerine getirecek. Yoksa bir başka vatandaşımızın hakkına da girmiş oluruz. Şu anda Mardin’in doğalgazıyla ilgili ihale aşamasına getirdik. Ön yeterlilikle ilgili firmalar belli oldu. Eylül ayı içerisinde de inşallah ihalemizi yapacağız. Ümit ederim bu ihaleye rağbet eden firmalar çoğalsın ve doğalgazla ilgili çalışmalara bir an önce başlayalım."
 
-"FATURASINI ZAMANINDA KARŞILAYAN VATANDAŞIMIZA DOĞRU HİZMET GÖTÜRMEK ZORUNDAYIZ"-

Yaz aylarında elektrik kesintileri ve dalgalanmalarına da değinen Yıldız, bunun abone olmayan tarımsal sulamalardan kaynaklandığını belirterek, şöyle devam etti:

"Çok enteresandır o tarımsal sulama aboneleri abone olmadıkları için gerek Atatürk Barajı’nın gerekse Avrupa Birliği (AB) enterkonnekte sistemini etkileyecek hale geldi. Şimdi AB’den soru soruyorlar. ’Orada bir demir çelik, bir ark ocağı mı kuruldu’ diyorlar. Yani ’Mardin, Diyarbakır, Urfa tarafından bir ark ocağı mı kuruldu’ diyorlar. Normal zamanın iki katı kadar elektrik çekiyor. Abone olduktan sonra biz 4 katını da verebiliriz ama abone olmayanın elektriğini bu şekilde düzenlemeye çalışmak görevimiz gereği de doğru değil. Biz zamanında parasını ödeyen, faturasını zamanında karşılayan vatandaşımıza doğru hizmet götürmek zorundayız. Onları kesintiye uğratmamak zorundayız. Bilsinler ki o kaçak kullananlar, o vatandaşlarımızın da hakkına girmiş oluyorlar. Ümit ediyorum ki hem 2013 içerisinde ve önümüzdeki yılda aboneleşme oranı yüksek olur. Mardinli vatandaşlarımız kendileri açısından bir temiz sayfa açabilir. Zamanında ödemeyenler için söylüyorum. Bu diğer vatandaşlarımızın yükünü de hafifletecek. Daha kaliteli bir hizmet gelecek. Biz zamanında fırsatları önüne gelmiş olmasına rağmen abone olmayanların önünde ve arkasında olmayacağız. Hem devlet hem de kul hakkını korumuş olacağız." 

Bakan Yıldız Valilik ziyaretinin ardında, Ak Parti İl Başkanlığını ve Diyarbakır Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu’nu ziyaret etti.

KAYNAK:Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu