Hindistan Güneş İhalesinde Yerlilik Şartını Yüzde 75’e Çıkardı

26.06.2013 - 13:24

Hindistan yönetiminin gelecek ay yapılacak olan 750 MW’lık güneş enerjisi santrali lisans ihalesinde yatırımlarda kullanılacak panellerdeki yerli üretim şartını yüzde 75’e çıkardığı bildirildi.

Hindistan medyasına yansıyan habere göre ülkenin Yeni ve Yenilenebilir Enerji Bakanı Faruk Abdullah konu ile ilgili açıklamasında Jawaharlal Nehru Ulusal Güneş Misyonu’nun (JNUGM) hedeflerinden birinin ülkedeki yerli üreticileri desteklemek olduğunu söylerken aynı zamanda Hintli panel üreticilerine uyarılarda bulundu.

Abdullah açıklamasında yerli üretim artını JNUGM içine ülkenin yerel sanayisinin hayatta kalması için koyduklarını, faka yerli sanayicilerin Hindistan’da ihtiyaç duyulan şartları karşılayacak düzeyde iyi ürünler üretemediklerini takdirde bunun ortadan kalkacağını söyledi.

Faruk Abdullah güneş enerjisi ihalelerinde yer alan bu desteğin şu an için geçerli olduğunu, gelecek sene hükümetin bunu tekrar değerlendirebileceğini ifade ederken yerli üreticilerin kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler üretemedikleri takdirde ise sektörü uzun süre koruyamayacaklarını vurguladı.

Hindistan Yeni ve Yenilenebilir Enerji Bakanı JNUGM’nin aynı zamanda araştırma faaliyetlerini de desteklediğini, Hintli üreticilerin Çin ve Batı’dan tedarik edilenler gibi ürünler üretmeleri neden mümkün olmasın diye konuşurken, Çin ve Batı’nın Hindistan’dan alabileceği ürünler üretebilmesi gerektiğini kaydetti.

KAYNAK:YeşilEkonomi

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu