Kale Barajı Programa Alındı

24.01.2013 - 17:15

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)  Diyarbakır  Milletvekili Mine Lök  Beyaz , Çermik ilçesinde muhtarlarla yaptığı  toplantıda   Kale  Barajı’nın proğrama alındığını söyledi. 

AK Parti  Diyarbakır  Milletvekili Mine Lök  Beyaz  ve beraberindekiler ilçe girişinde Belediye  Başkanı Mehmet Akdağ, AK Parti İlçe Başkanı Murat Kara, İl Genel Meclis  üyeleri  Şehmus Karamehmetoğlu, Ethem İpek, Muharrem Akkılıç ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Mine Lök  Beyaz  ve beraberindeki heyet öğretmenevinde muhtarlarla bir  toplantı  yaptı. Çermik’i tanıtım noktasında  birlikte hareket etmek için muhtarlardan destek isteyen Mine Lök  Beyaz , yaptığı açıklamada ilçe için hayati önem arz eden  projelerden   biri  olan  Kale  Barajı yapımının  2013 yılı  hükümet  programına  alındığını,  temel   atma  törenine ise Orman ve  Su  İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun geleceğini söyledi.  Beyaz , "Termal turizm merkezi olan Çermik’i ve kaplıcalarını tanıtmak için hep  birlikte  hareket edersek ve buna inanırsak ilçemiz kısa bir  süre  zarfında cazibe merkezi haline  gelir . Çermik Diyarbakır ’ın dünyaya açılan penceresidir" dedi. 

"DİYARBAKIR’IN EN  ÖNEMLİ  SORUNU ELEKTRİK SIKINTISIDIR" 

Diyarbakır’ın en büyük sorununun elektrik sıkıntısı olduğunu belirten Mine Lök Beyaz, Diyarbakır ve ilçelerinin enerji sorununu çözmek için Enerji Bakanı ile görüştüğünü ve bu sorunu masaya yatırıp çözüm üretilmesi için destek istediğini söyledi. Beyaz, "Bu konuda Çermik’in de enerji sorununu çözeceğiz. Diyarbakır’da kayıp kaçak oranının yüzde 80’lere ulaşmıştır. Diyarbakır genelinde en az kayıp kaçak oranı Çermik ilçesindedir. Çermikli hemşerilerimi bu duyarlılıklarından ötürü kutluyorum" şeklinde konuştu. 

"AK PARTİ’NİN EN BÜYÜK PROJELERİNDEN BİRİ DE KÖYDES PROJESİDİR" 

Ak Parti’nin en büyük projelerinden birinin Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) projesi olduğunu dile getiren Mine Lök Beyaz, bu kapsamda da en büyük payın Diyarbakır’a aktarıldığını kaydetti. Beyaz, "2004-2005 yılında hayata geçirilen KÖYDES projesi AK Parti’nin en büyük projelerinden biridir. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolu, suyu, elektriği ve kanalizasyonu olmayan köy kalmayacağı talimatı doğrultusunda KÖYDES’ten en fazla payı Diyarbakır almıştır. 2013 yılında KÖYDES ödeneği dışında Diyarbakır’a 9 milyon TL ek ödenek verildi. Bu ödenekten 1.5 milyon TL Çermik’e verilecektir. Çermik’e 2012 yılı içerisinde 2 milyon 632 bin TL eğitim yatırımı yapıldı. 2013’te de Çermik’te 101 derslik yapılması planlanıyor" diye konuştu. 

Toplantıda muhtarları dinleyen Mine Lök Beyaz, çözüm konusunda yapılabilecek her türlü hizmeti vereceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu