Uosb’de Enerji Verimliliği Projesi

18.06.2012 - 10:54

İmzalanan protokole göre UOSB’ de faaliyet gösteren firmaların, işletmelerindeki enerji giderlerinin azaltılmasına yönelik tüm yatırım harcamaları, enerji verimliliği kredisi ile finanse edilebilecek. UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım enerji talebinin nüfusun büyüme hızıyla paralel olarak arttığını ifade ederek enerjiyi verimli kullanmanın önemine değindi. Yıldırım, yapılan araştırmalara göre petrol ve doğalgaz kaynaklarının ortalama 50 yıl, kömürün ise yaklaşık 200 yıl kadar yetecek seviyede olduğunu belirtti. 

Türkiye’nin cari açık sorununun enerji kaynaklı olduğunu da belirten UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, "Ülkemiz enerji ithalatına ciddi paralar ödüyor. Bu nedenle enerji verimliliğinin arttırılmasına yönelik adımlar atmak durumundayız. Yürütmekte olduğumuz Enerji Verimliliği Projesi ile enerji verimliliği çalışmalarını başlattık. Halk Bankası ile imzaladığımız protokol bu çalışmaları olumlu katkı sunacak" dedi. 

Ali Yıldırım, firmaların işletmelerindeki enerji giderlerinin azaltılmasına yönelik tüm yatırım harcamaları, Enerji verimliliği kredisi ile finanse edilebileceğini de belirterek "Kredi yalnızca Euro cinsinden ve yatırım kredisi olarak kullandırılacak. Kredinin üst limiti 2 Milyon Euro olup, vadesi azami 2 yıl ödemesiz toplam 7 yıl olacak. Bu krediden çalışan sayısı en fazla 500 olan işletmeler yararlanabilecek" dedi.

KAYNAK:İhlas Haber Ajansı

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu