OSB’lerde Çarklar Dönüyor, Enerji Tüketimi Yüzde 30 Arttı

21.02.2015 - 12:50

Ömer Sarı - Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Nurettin Özdebir, Organize Sanayi Bölgeleri’nin Türkiye’deki elektriğin yüzde 50’sini, doğalgazın da 4’te 1’ini tükettiğini belirterek enerji tüketiminde geçen seneye göre yüzde...

Ömer Sarı - Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Nurettin Özdebir, Organize Sanayi Bölgeleri’nin Türkiye’deki elektriğin yüzde 50’sini, doğalgazın da 4’te 1’ini tükettiğini belirterek enerji tüketiminde geçen seneye göre yüzde 30 artış olduğunu söyledi. 

Özdebir, "Her Organize Sanayi Bölgesinde Bir Yönetim Kurulu Toplantısı" kapsamında geldiği Adana’da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de 264 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olduğunu ve bu sayının artması ya da bölgelerin genişlemesi gerektiğini söyledi. 

500 milyar dolarlık bir ihracat ve 2 trilyon dolarlık bir ekonomi hedefine ulaşılması için OSB’lerin güçlenmesinin önemli olduğunu vurgulayan Özdebir, 

"Sayının artması ya da OSB’lerin genişlemesi gerekiyor. Her ekonomik etkinliğin çevreye negatif bir etkisi var. OSB’ler Türkiye’nin 50 yıldır sürdürdüğü en önemli ve en iyi projedir. Sanayinin çevre ile gelişmesini sağlayan ve bütün dünyanın takdirle izlediği güzel bir proje" dedi. 

Bölgesel teşviklerin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Özdebir, şöyle devam etti: 

"İller arası rekabeti bozacak uygulamaların yapılmaması lazım. Sektörel teşvikte, yaşamın daha pahalı olduğu illerde katma değerin düşük olduğu sektörleri, yaşamın daha ucuz olduğu yerlere kaydırılması iyi olur. Bu konuda çok çalışma yapıldı. Ekonomi Bakanlığı bu çalışmaları yaptı. Bu çalışmalar sonunda daha iyi bir teşvik sistemi olacağını düşünüyorum." 

OSB’lerde çarkların aralıksız döndüğünü vurgulayan Özdebir, "OSB’ler Türkiye’deki elektriğin yüzde 50’sini tüketiyor. Doğal gazın da 4’te 1’ini. ve bu tüketim hep artıyor. Enerji tüketiminde geçen seneye göre yüzde 30 artış var. Sanayi bölgelerimiz giderek büyüyor ve bu büyüme devam ediyor. Yurt dışından yatırımlar daha çok olacak. Ekonomik olarak gittikçe büyüyoruz" diye konuştu. 

-Türkiye bölgesinde güvenli liman- 

Cari açığın finansmanı ile ilgili zayıf noktalar olduğunu belirten Özdebir, şöyle devam etti: 

"Türkiye’nin, bölgesinde güvenli bir liman olduğunu savunuyoruz. Türkiye üzerinden enerji savaşı yapmak isteyenler var, dikkatli olmamız lazım. Türkiye’nin siyası istikrarı sürdüğü sürece daha çok gelişme olacak. Türkiye büyüyor ve büyümeye devam edecek ama dikkatli olmamız gerekli. Türkiye, siyasi istikrarı sürdükçe dünyanın parlayan yıldızı olacak. Bütün komşularla ilişkiler iyi durumda. Komşularımızla da çok önemli sorun yok, biraz sabırlı ve istikrarlı olmamız gerekli. Yaptığım yurt dışı gezilerinde aslında herkesin Türkiye ile ilgili çok iyi düşüncelere sahip olduğunu gördüm." 

Adana’nın Türkiye’nin incisi olduğunu kaydeden Özdebir, yapımına başlanacak Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın da hem kente hem de bölgeye büyük avantaj sağlayacağını kaydetti. 

- ADANA

KAYNAK:Anadolu Ajansı

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu