EPDK’dan 5 Firmanın Lisansına Son

13.02.2012 - 12:39

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği ve Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde toplam 43 firmaya lisans verdi, 5 firmanın lisansını ise sona erdirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği ve Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde toplam 43 firmaya lisans verdi, 5 firmanın lisansını ise sona erdirdi. 

EPDK’nın Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan duyusuna göre, Kurulun çeşitli tarihlerde aldığı kararlarla lisans verdiği firmalar şöyle: 

Eskoda Enerji Üretim Pazarlama İthalat ve İhracat AŞ, Isıder Enerji Üretim Pazarlama İthalat ve İhracat AŞ, Yuva Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ, İzmir Kemalpaşa Islah Organize Sanayi Bölgesi, Başyazıcıoğlu Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, Burkay Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, Durkar Halı Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Demirer Kablo Tesisleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Derhan Tekstil Konfeksiyon Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Tat Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, Süper Elektrik Üretim AŞ, Söke Rüzgar Enerjisinden Elektrik Üretim Santralı Limited Şirketi, Babadağ Elektrik Üretim Sanayi Ticaret AŞ, Başköy Enerji Elektrik Üretim AŞ, Tan Elektrik Üretim AŞ, Ahsen Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi AŞ, Ayen Enerji AŞ, Çekim Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ, İlci Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, Dirim Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Onur Elektrik Enerjisi Üretim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İzaydaş İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme AŞ, Bali Rüzgar Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, Kanyon Enerji Üretim ve Ticaret AŞ, Berrak Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi AŞ, Nuryol Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi AŞ, Turna Elektrik Üretim AŞ, Arel Çevre Yatırımları Enerji ve Elektrik Üretimi Limited Şirketi, Öz-Yel Elektrik Üretim AŞ, Betim Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ, Bil-Kur Tekstil Boya Ticaret ve Sanayi AŞ, Yeşil Mavi Elektrik Üretim Ltd. Şti, Su-En Enerji Elektrik Üretim AŞ, Pitane Elektrik Üretim Ltd. Şti, Anadolu Grup Enerji Toptan Satış AŞ, Akkoç Elektrik Üretim Limited Şirketi, Önem Elektrik Üretim Ltd. Şti, Dereköy Elektrik Üretim Ltd. Şti, Gökçeköy Elektrik Üretim Ltd. Şti. OMV Petrol Ofisi AŞ, BP Petrolleri AŞ, Sosan Yağ Sanayi AŞ, Apec Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi." 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Lisans Yönetmeliği ve Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde de toplam 5 firmanın lisansını sona erdirdi. 

Kurul, İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinin OSB Dağıtım Lisansını, Entek Enerji Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin üretim lisansını, Mobil Oil Türk Anonim Şirketinin Dalaman ve Esenboğa Havaalanlarındaki 2 ayrı depolama lisanslarını, İpragaz AŞ’nin de LPG depolama lisansının sona erdirilmesini kararlaştırdı. - ANKARA

KAYNAK:Anadolu Ajansı

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu