”5. Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi”

10.10.2011 - 11:59

Mersin’de bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen, "Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi"nde Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), standının ilgi gördüğü bildirildi. 

MESKİ Halkla İlişkiler Şube Müdürü Yaşar Ok, yazılı açıklamasında, stantta misafirlere, suyun önemi ve suyun tasarruflu kullanılması konusunda bilgilerin aktarıldığını belirtti. 

Bu konuda halka cd, kitapçık, broşür, yaprak sabun, magnet ve çocuklar için balonlar dağıtıldığını ifade eden Ok, stantta en çok ilgiye ise güneşten korunmak için dağıtılan MESKİ logolu şapkaların gördüğünü vurguladı. 

Standı MESKİ yetkililerin yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan ziyaret ettiğini aktaran Ok, "Türkiye’nin ve Mersinimizin su kaynaklarını iyi kullanması gerektiğinin altını çiziyoruz. Yaşamın sürdürülebilirliğinin ön koşulu başta su, toprak ve güneş olmak üzere doğal varlık ve kaynaklarımızın korunması geliyor. Küresel ısınma nedeniyle yaşanan iklim değişiklikleri, kuraklık ve beraberinde suların azalması ve kirlenmesi, toprakların amaç dışı kullanımları vasıtasıyla azalması ve bozulması çağımızın en büyük sorunu. Bu nedenle halkımıza büyük görevler düşüyor" görüşüne yer verdi. 

AA- MERSİN

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu