Uzaydan gelen güneş enerjisi. Irvine Co.’dan Bren, Caltech’e araştırma için 100 milyon dolar sağladı
  • Orange County’nin milyarder emlak geliştiricisi Donald Bren, uzayda güneş enerjisi üretmeyi ve dünyaya geri ışınlamayı amaçlayan bir Caltech projesine 100 milyon dolar bağışladı.
Erdoğan’dan enerji devlerine ’insanlık’ dersi
  • Dünya Enerji Düzenleme Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya enerji devlerine adeta insanlık dersi verdi.
Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı 14 Ocak’ta başlayacak
  • Expotim açıklamasına göre; sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirecek olan fuara, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımı bekleniyor.
2.Jeotermal Fuarı 22 – 24 Ocak’ta Ankara’da
  • Demos Fuarcılık tarafından organize edilen 2.Jeotermal Enerji Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı - EXPO GEOTHERMAL, Başkent’te ATO Congresium’da sektör temsilcilerini ağırlayacak. 3 gün sürecek olan fuarda Kosgeb desteği de olacak.
’Irak için geçerli olan Kıbrıs için de geçerli’’
  • Yıldız, İstanbul Ticaret Odasının (İTO) ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Akdeniz Enerji Konferansı’nda yaptığı konuşmada, ”Yunanistan Çevre Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Yannis Maniatis ile yaptığımız görüşmede Kıbrıs’ta yoku değil, varı paylaşabileceğimizi ve bunun için olumlu manada çaba sarf etmemiz gerektiğini vurguladık” ifadelerini kullandı.
AB’den ’Güney Akım projesi’ açıklaması
  • Federica Mogherini, Türkiye’nin Güney Akım Projesi’ne bir alternatif olarak Rusya’nın Yunanistan’a doğalgaz ihracat edebilmesine yjnelik atılan adımla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede ”Bürüksel’de ebetteki toplantılar yapıldı. Şu aşamada bu konuda önemli bir koordinasyon yürütülüyor. Özellikle Türkiye’nin rolü olarak bunu kısaca tartıştık. Gündeme dahil edildi. Güney koridoru ile ilgili yapılacak olan işbirliği, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi Avrupa için son derece önemli. Türkiye için de çok önemli. Görüşmelerimizin maddelerinden biri bu olacak. Yapılacak olan toplantıların gündeminde olacak” dedi.
Kıtalararası Rüzgar Enerjisi Kongresi (IWPC 2015)
  • Kıtalararası Rüzgar Enerjisi Kongresi (IWPC 2015)
Petrol düştü, Türk Lirası yükseldi
  • Petrol fiyatlarının kısa süren bir toparlanmanın ardından yeniden 70 doların altına inmesiyle gelen iyimserlikle Borsa ve lira yükseldi.
Ortadoğu Grup, Enerji Sektöründe Büyüyecek
  • Enerji sektörünün hemen hemen her alanında faaliyet gösteren Ortadoğu Grup şirketlerinden Ortadoğu Enerji, ICCI Fuarı’na katıldı.
Yeşil Ekonomiye Geçişin Startı Verildi
  • TİM, TOBB ve KOSGEB’in de destek verdiği organizasyon, çevreci üretim yapan kuruluşların ürün ve teknolojilerine ev sahipliği yapacak.
Menu