’Kara elmas’ı gün yüzüne çıkaran firmalar, Kovid-19 sürecinde de kazandırdı
  • Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) çekildiği maden sahalarında rödovans yöntemiyle ”kara elmas” olarak nitelendirilen maden kömürünü gün yüzüne çıkaran özel sektör işletmeleri, ödedikleri işletme bedeliyle kuruma da kazanç sağlamayı sürdürüyor.
Haziran ayı katı yakıtlar istatistikleri açıklandı
  • Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayına ilişkin katı yakıt istatistiklerini açıkladı. Katı yakıtlarda haziran ayında en fazla üretim ve teslimat linyit kömüründe yapıldı.
Yeni
TTK’de kömür satışından yılın ilk yarısında 96 milyon lira gelir
  • Türkiye Taşkömürü Kurumu, bu yılın ilk yarısında Kovid-19 tedbirleri kapsamında üretime 63 gün ara vermesine rağmen 188 bin 220 ton taş kömürü satarak 96 milyon 200 bin lira gelir elde etti.
Yeni
ABD kömür üretimi 1978’den beri en düşük seviyeye geriledi
  • Ülkenin Enerji Bilgi İdaresi (ÇED) Salı günü yaptığı açıklamada, ABD’nin kömür üretiminin 1978’den beri en düşük seviyesine düştüğünü söyledi.
Maden sahaları ihale edilecek
  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), muhtelif nitelik ve büyüklükteki maden sahalarını aramalara açmak üzere ihaleye çıkaracak.
Kaya petrolünde büyük rezerv umudu
  • Türkiye’de kömür tipi kayaç rezervinin, yapılacak sondaj çalışmalarıyla 15 milyar tonun üzerine çıkabileceği öngörülüyor.
Yeniköy santralinin ihalesine 3 teklif
  • YEAŞ’a ait maden ruhsatı ve ruhsatın kapsadığı maden sahasının özelleştirilmesi ihalesine 3 firma teklif verdi
Enerjide tüm dengeleri değiştirecek buluş!
  • Dünya piyasalarında petrol fiyatları son beş yılın en düşük seviyesinde seyrediyor. Brent tipi petrolün varil fiyatı 59 dolardan işlem görürken ABD tipi WTI’nin varil fiyatı ise 54 dolara kadar geriledi. Yapılan yorumlarda petrol fiyatlarının 2015’in ilk çeyreğinde 40 dolar seviyesine kadar gerileyebileceği belirtiliyor. Bu gelişmede Suudi Arabistan, İran ve ABD arasındaki siyasi çekişmenin yanı sıra kaya gazı adı verilen teknolojinin de payı büyük oldu. Geleneksel yöntemlere kıyasla çok daha verimli çalışan bu sistem yardımıyla petrol fiyatlarının uzun süre düşük seviyelerde kalacağı tahmin ediliyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması
  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaz aylarındaki elektrik tüketimine ilişkin bilgi vererek, ”Şu anda 4 bin megavatlar civarında fazlamız var ve 40 bin megavatı halihazırda emre amade olarak tutuyoruz. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil” dedi.
Obama kömüre karşı savaş ilan etti
  • Barack Obama ABD’nin iklim değişikliği ile mücadele planını açıkladı.
Bakan Yıldız Seyitömer Termik Santrali’nin Devir Törenine Katıldı.
  • BakanTaner Yıldız, ”2023 yılına kadar 12 milyar dolar her yıl ithal ettiğimiz doğalgazdan bir kesinti öngörüyoruz. Onun yerine yerli kaynaklardan imalat yapmayı düşünüyoruz” dedi.
Alman Uzman: Türkiye Mevcut Enerji Potansiyelini Kullanamıyor
  • Bursa’da bulunan finans ve ekonomi uzmanı Prof.Dr. Niels Kröner, Avrupa’da nükleer enerji santrallerini kapatma yolları aranırken, Türkiye’de nükleer enerji santralleri kurmasına anlam veremediğini söyledi. Kröner, petrol ve kömür yatırımlarına sağladığı desteği güneş enerjisine vermeyen Türkiye’nin mevcut enerji potansiyelini kullanamadığını söyledi.
Enerji İhtiyacı Artıyor
  • Enerji sektörü petrol zengini Arap ülkelerindeki siyasi çalkantılardan doğrudan etkilendi. Ayrıca geçen yıl yaşanan afetler ve felaketler de enerji üretimi ve tüketiminde önemli rol oynadı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması
  • Muğla’daki Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinde incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ”Çevreye saygılı ve çevre başlığıyla iç içe bir enerji stratejimiz var” dedi.
İpek Enerji 1.665 Hektarlık Kömür Sahası Satın Aldı
  • İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim A.Ş, 1.665 hektarlık kömür sahası satın aldığını duyurdu.
Menu