Elektrik dağıtımında büyük soruşturma

30.01.2017 - 13:16

Rekabet Kurumu, Enerjisa Enerji A.Ş., Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş., Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Enerjisa İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Perakende Satış A.Ş. hakkında soruşturma açıldı.

Kurum’dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu şirketler ile ilgili ön araştırma yapıldığı, bu süreçte elde edilen bilgi ve belgelerin, soruşturma için, yeterli ve ciddi olduğu belirtildi.

’SEÇME HAKKI ENGELLENDİ’ İDDİASI

Kurum’un sitesinde yer alan bilgiye göre, “Çeşitli eylem ve davranışlarla bağımsız tedarikçilerin faaliyetlerini zorlaştırdığı, tüketicilerin kendi tedarikçisini seçme hakkını engellediği ve bu yolla 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettiği iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen ön araştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı” denildi.

SORUŞTURMA SÜRECİNDE BELLİ OLACAK

‘Hakim durumun kötüye kullanılmasının yasak olduğu belirtilen Kurum açıklamasında, söz konusu şirketlerin anılan yasağı delip delmediklerinin tespitinin soruşturma sürecinde ortaya çıkacağı belirtildi.

Soruşturmaya konu şirketlerden Başkent Elektrik Dağıtım Bölgesi’ 7,8 milyon, Toroslar Elektrik Dağıtım bölgesinde 7,7 milyon, İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım bölgesinde 4,7 milyon kişi bulunuyor.

hürriyet

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Henüz yorum eklenmemiş.

Yorum Ekle

Elektrik dağıtımında büyük soruşturma

REKABET Kurumu, Sabancı Holding’e bağlı elektrik dağıtım şirketlerine yönelik soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturmaya konu şirket sayısı 7 olarak kayıtlara girdi. Suçlama ise, ‘bağımsız tedarikçilerin faaliyetlerini zorlaştırmak’ ve ‘tüketicilerin kendi tedarikçisini seçme hakkını’ engelleme olarak açıklandı.
Menu