Gürsu’ da Güneşten Enerji Üretimi Başladı

26.11.2012 - 16:05

Gürsu Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Sınırsız Temiz Enerji ile Kalkınan Bir Gürsu" projesi kapsamında enerji panelleri kuruldu. 

Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi tarafından hazırlanan hibe destekli projeyle belediyenin elektrik ihtiyacının, bedava ve sınırsız bir enerji kaynağı olan güneş enerjisinden karşılanması hedefleniyor. Aylık yaklaşık 6 bin TL tasarruf sağlanacak olan projeyle, uzun vadede Gürsu’nun yenilenebilir enerji kaynaklarında bir üretim üssü haline getirilmesi isteniliyor. Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, "Güneş enerjisi açısından yeterli potansiyele sahip olan Gürsumuz’un, bu doğal potansiyelini kullanarak üretilecek enerjiyle, belediyemizin elektrik ihtiyacının karşılanmasında güneş enerjisinden faydalanılacak. 670 bin 950 TL bütçesi bulunan ve bölgemiz adına bir ilk olan bu projenin örnek olacağına, Gürsumuz ve Bursamıza önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. Bu bağlamda, kamu kurumları, özel sektör ve nihayetinde kamuoyunun başta güneş enerjisi olmak üzere alternatif enerji kaynakları konusunda bilinçlenmesini amaçlıyoruz" dedi. 

Sistem, sokak aydınlatması, trafik işaret lambalarında, park ve bahçelerin sulanmasında ve aydınlatılmasında, cep telefonlarının şarj edilmesinde, sıcak su ısıtılmasında ve akıllı bina uygulamalarında kullanılabiliyor. Proje koordinatörü ve Stratejik Planlama Birim Sorumlusu Hüseyin Özmen, "Proje kapsamında, ilk olarak belediyemizin önündeki parka enerji tasarruflu sistemler kullanan ve kendi elektriğini üreten bir Mobil Güneş Evi kuruldu. Mobil Güneş Evi’nin hemen arkasına kurulan Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sistemi (PV) ile de ışığın olduğu gibi elektrik enerjisine dönüştürülerek parkın sulanması için gereken enerji ihtiyacı sağlanacak" diye konuştu. 

Proje süresince gerçekleştirilecek olan ilçe halkı ve girişimcileri bilgilendirici eğitim seminerleri kapsamında Uludağ Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit ve Güneş Enerji Sistemleri Uzmanı Mehmet Önen Bozoğlu tarafından seminerler gerçekleştirildi.

KAYNAK:İhlas Haber Ajansı

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Menu